Ochrana osobných údajov

V Európe platí nariadenie, ktoré za osobný údaj môže vyhlásiť takmer čokoľvek (IP adresu, e-mail, súbor cookies – ktoré patria do základov internetovej komunikácie). Toto nariadenie prikazuje, aby prevádzkovateľ internetových stránok informoval

  • ako zbiera osobné údaje,
  • aké zbiera osobné údaje,
  • prečo,
  • z akého dôvodu,
  • ako bezpečne,
  • na ako dlho,
  • ako tomu môžete zabrániť a či,
  • ako tieto nazbierané osobné údaje môžete zmeniť,
  • akým spôsobom môžete svoje osobné údaje stiahnuť k sebe.

To sú len základné príkazy tohto nariadenia a je ich oveľa viac. Zároveň nariadenie nariaďuje, že informácia o ochrane osobných dát musí byť stručná a napísaná veľmi zrozumiteľne, prístupná veľkosťou písma. Inými slovami:

  1. nariadenie nám určuje pravidlá, ktoré samo nedodržiava – jeho rozsah zodpovedá knihe.
  2. Problematika internetu je zložitá. Nie je možné stručne a jednoducho obsiahnuť tak komplexnú oblasť.

Aj tak mi dovoľte naozaj stručne vysvetliť, ako spracovávam osobné údaje ja.

Spravím to v troch stupňoch zložitosti.

  1. Najskôr telegraficky.
  2. Potom v stručnej podobe
  3. a nakoniec si môžete so zaľúbením prečítať aj dlhý právnický text.

Ochrana osobných údajov telegraficky

Prevádzkujem viacero webstránok, na ktorých poskytujem textový, obrazový a zvukový obsah. Sú určené na informovanie a výmenu skúseností. Ich primárnou funkciou je informovať, nie zbierať osobné údaje.

Na weboch dodržiavam princípy zásad spracovania osobných údajov v primeranom rozsahu. Vaše osobné údaje zvyčajne nezbieram. Sú výnimky, kedy áno a na to budete viditeľne upozornení formulárom. Napríklad ak si chcete objednať tovar alebo nejakú službu. V takom prípade nakladám s vašimi osobnými údajmi bezpečne a korektne. Elektronické dáta sú chránené heslovaním a šifrovaním. Fyzické dáta (napríklad vydané faktúry) sú primerane zabezpečené proti odcudzeniu. Spolupracujem len s overenými partnermi, takže ak vám dodávam nejaký tovar, vašu adresu uvidí okrem mňa aj prepravca, pošta a účtovník. Ak máte potrebu čokoľvek zo svojich dát zmeniť, zmazať, alebo to chcete odo mňa v elektronickej podobe, napíšte mi a vyriešime to.

To by malo stačiť. Ale teraz to rozvediem podrobnejšie.

Ochrana osobných údajov stručne, ale konkrétnejšie

Prevádzkujem weby, ktoré som ošetril tak, aby nezbierali osobné údaje. Tento krok však nie je možné dodržať úplne a to z niekoľkých dôvodov:

  1. Za osobný údaj sa považujú aj technologické informácie, o ktorých väčšina z nás ani nevie, že existujú. Napríklad IP adresa počítača. Z nej sa niekedy dá zistiť lokalita, v ktorej máte sídlo. Polícia by z IP adresy pravdepodobne mohla zistiť, kto je objednávateľom internetového pripojenia. IP adresy teda nezbieram. V rámci technologického procesu prehliadania internetu sa ale na niektorých miestach objavia. Nie je jednoduché tomu zabrániť a ani to vypnúť. Pokiaľ chcete mať absolútnu istotu a anonymitu, nepoužívajte počítač, ani iné sieťové technológie ako je tablet, alebo mobil. Tieto údaje nezbieram.
  2. Pre prevádzku internetových stránok sú potrebné takzvané cookies. Bez zapnutých cookies moje weby fungujú a ak chcete, viete si cookies v počítači ľahko vypnúť. Tým to ale končí – absolútna väčšina internetu je bez cookies nepoužiteľná a tak ich zas radi zapnete. Ak túžite po súkromí a istote, že vás nikto nesleduje, nepoužívajte žiadne zariadenie pripojené na internet. Na mojich weboch používam štandardné technologické cookies systému WordPress. Ich úlohou je uľahčiť vám použitie stránok, nie zbierať a analyzovať vaše správanie.
  3. Pri prehliadaní internetových stránok sa používajú aj cookies tretích strán. Ak je na webe vložené napríklad video, nemám vplyv nad tým, že jeho zriaďovateľ si do vášho počítača uloží aj svoje cookies. Ak sa vám to nepáči, vypnite si cookies pre rôznych najznámejších prevádzkovateľov videa a sociálne siete ako je Facebook. Môžete zároveň zablokovať transfer dát pomocou nastavenia hosts v počítači. Akurát asi sklamane zistíte, že vám tie služby v podstate prestanú fungovať. Tieto cookies si za vás zvyčajne pamätajú, kde ste prestali video sledovať.

Sú však oblasti, nad ktorými mám kontrolu a tam sú pravidlá ochrany osobných údajov nastavené takto:

  1. Diskusné príspevky – Upravil som všetky weby tak, aby na diskutovanie stačilo vložiť prezývku a váš komentár. Ak niekto v komentároch uvedie plné meno, automaticky ho zmažem a nahradím krstným menom. V prípade, že sa v komentári nachádza meno, mažem ho. Keďže za tých vyše 10 rokov sa nahromadili desaťtisíce komentárov, je možné, že niekedy pred rokmi niekto vložil komentár s menom, ktorý ušiel mojej pozornosti. V takom prípade ho po prvom upozornení okamžite zmažem. V komentároch nepoužívam obrázky a postavičky. Neposielam e-maily o pridávaní komentárov.
  2. Anonymná analýza návštevnosti. Na svojich weboch používam Google analytics. Sleduje návštevnosť ale nepreberá a neukladá vaše osobné údaje. Zbiera štatistické údaje o používaní webu. Z týchto dát nie je možné dosledovať konkrétne osoby. Analytiku využívam na odhaľovanie chýb na weboch, aj na to, aby som mohol skvalitniť poskytovaný obsah.
  3. Používam reklamný kód (Google AdSense), ktorý tiež používa cookies. Z týchto údajov vám potom môže poskytnúť cielenejšie reklamy. Tieto sa dajú vypnúť priamo u vás v prehliadači a to pre všetky navštevované weby.
  4. Na webe chudnutie-ako.sk občas prevádzkujem službu Rýchlokurz chudnutia. Ide o e-mailový program. Pri nej zbieram e-mailovú adresu, na ktorú potom pošlem vopred dohodnutý počet e-mailov. Po ukončení kurzu je e-mail automaticky z databázy vymazaný. Pred vstúpením do kurzu je každý záujemca upozornený, že jeho e-mailová adresa bude uložená po dobu niekoľkých týždňoch na počítači umiestnenom na webhostingu (viz nižšie). Iné osobné údaje okrem e-mailu v tejto službe nezbieram.
  5. Na webe chudnutie-ako.sk prevádzkujem diskusné fórum o chudnutí od roku 2004 a jeho súčasťou sú aj e-maily. Snažíme sa dosiahnuť, aby na ňom ľudia vystupovali anonymne. V prípade, že chcete z diskusného fóra svoje príspevky zmazať, je to možné zariadiť veľmi jednoducho. Buď si ich zmažete sami, alebo mi napíšte a vymažem celý váš profil. Alebo ak chcete, môžete si svoje osobné údaje zmeniť, alebo uložiť u seba.
  6. Na webe mirovesely.sk mám elektronický obchod, kde predávam knihy. Pre eshop mám vypracované upresnené zásady spracovania osobných údajov, ktoré nájdete na stránkach e-shopu.

S kým osobné údaje zdieľam – upresnenia subjektov nájdete nižšie v právnickej časti.

  • Pokiaľ len navštevujete moje weby, nezískavam od vás žiadne zdieľateľné osobné údaje.
  • Ak sa prihlásite na niektorú z vyššie uvedených služieb (fórum, e-mailový kurz chudnutia) vaše dáta budú uložené u firmy poskytujúcej webhostingové služby.
  • Pokiaľ u mňa nakúpite službu (napríklad poradenstvo ohľadne webov, grafické práce, konzultáciu k marketingu a podobne), vaše údaje ostávajú u mňa a zdieľam ich len v rozsahu účtovníctva.
  • Pokiaľ odo mňa kúpite tovar (zvyčajne knihy), osobné údaje sa dostanú k prepracovi a účtovníkom.

Spracovatelia osobných údajov – upresnenia subjektov nájdete nižšie v právnickej časti.

Pri návšteve stránok sa k niektorým z vašich osobných údajov dostanú niektoré spoločnosti.

  • Google – spracováva štatistické dáta anonymne. Má však prístup k vašim cookies a pomocou neho vie personalizovať nastavenia. Používa aj cookies týkajúce sa videa.
  • Facebook – spracováva vaše dáta v plnom rozsahu a preto na mojich weboch nepoužívam tlačítka like. Nepovažujem to za vhodné. Chcem však, aby ste vedeli, že Facebook má nástroje, ako vás môže sledovať trvale. Ak vám to nevyhovuje, preštudujte si, ako sa tomu dá brániť.
  • Webhosting – weby sú uložené na počítačoch a tieto spravuje prevádzkovateľ webhostingu. Má teda prístup k IP adresám aj údajom v databázach.

Tak. To bola dúška stredne podrobného textu. V ďalšom texte si môžete pozrieť zásady spracovania osobných údajov od právnika. Sú spracované na základe analýzy toho, ako na svojich weboch pracujem s osobnými údajmi.

Osobné údaje a ich ochrana

1 VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE  O SPRACOVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV (ďalej len “OÚ”).

Dodržiavame pravidlá a preto je ochrana vašich osobných údajov  pre nás dôležitá. Osobné údaje spracúvame v zmysle týchto ďalej uvedených pravidiel. Správcom je Miroslav Veselý – MIREX, Račianska 1506/19, 83102 Bratislava-Nové Mesto, IČO: 36915769, DIČ: 1040361718, Telefón: +421910368555, e-mail: mv@mix.sk.

2 ÚČEL A ROZSAH SPRACÚVANIA OÚ

2.1 Na webe mirovesely.sk mám elektronický obchod, kde predávam knihy.  Nákup knihy, alebo služby. Zbieram údaje potrebné na plnenie zmluvy. Osobné údaje spracúvam na právnom základe (čl. 6 /1/b GDPR a ZÁKONA) spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba (kupujúci), alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby (kupujúceho)  (bod. 2. 1) t. j. ide o zmluvnú požiadavku.

PRÍKLAD: Ak si objednáte knihu, potrebujeme poznať adresu kam ju treba poslať. Zároveň vznikajú doklady, ako je faktúra. Tieto doklady sú požadované zo zákona ako pre účtovníctvo, tak pre prípadné vybavenie reklamácie.

2.2 Služba E-mailový kurz chudnutia – ak udelíte súhlas a to od kliknutím opt-in, pošlem vám na uvedený e-mail postupne celý kurz. Ako osobný údaj zbieram len e-mail a to z dôvodov aby som naň mohol poslať príslušné e-maily kurzu. Ak si zákazník neželá dostávať tieto e-maily, jednoducho sa odhlási jediným kliknutím. E-mail sa musí zadať so súhlasom a navyše posielam ešte jeden kontrolný e-mail ktorým kontrolujem, či je váš súhlas naozaj potvrdený. Emailovú adresu po skončení série vymazávam. E-maily sú spracovávané na mojom serveri, neprevádzkujem aplikáciu tretej strany. Tieto osobné údaje spracovávam na základe súhlasu dotknutej osoby (čl. 6/1/a GDPR a ZÁKONA). Pokiaľ nechcete zadať svoj e-mail, ale napriek tomu chcete získať informácie z kurzu o chudnutí, je to možné. V takom prípade si môžete z mojej stránky stiahnuť bezplatne dostupnú knihu Scenár na chudnutie. Táto kniha nie je viazaná na žiadne zadanie hesla, ani majlu ani inak podmienená. Obsahuje takmer ten istý text, ako e-mailový kurz. Akurát vám to e-mail nebude pripomínať a to je hlavnou funkciou e-mailového kurzu – motivácia a pripomenutie zámeru chudnúť.

PRÍKLAD: Ak chcete dostávať motivačný kurz, musíte zaškrtnúť políčko, že ste si vedomí, a súhlasíte že vám pošlem tieto e-maily. Následne dostanete kontrolný potvrdzovací e-mail, ktorým opakovane potvrdíte, že o túto bezplatnú službu naozaj máte záujem. Potom vám príde každý deň jeden motivačný e-majl. Po skončení kurzu bude vaša e-mailová adresa z databázy automaticky zmazaná a nespracovávam ju ďalej. 

Právnym základom je váš opakovane potvrdený súhlas so zasielaním e-mailov. V e-mailoch sú informácie o chudnutí a linky na moje články, ktoré tie informácie rozširujú alebo dopĺňajú.

2.3. Diskusné príspevky a diskusné fórum – špecifikované v texte vyššie.

2.4. Analýza návštevnosti – špecifikované v texte vyššie.

3 REGISTRÁCIA

Jediná registrácia, ktorú u mňa nájdete je fórum o chudnutí. Svoje konto si chránite heslom. Prihlásením do svojho konta získate informácie o svojich správach, ktoré ste poslali, môžete si upravovať svoje OÚ. Prosím, chráňte svoje heslo, prevádzkovateľ nezodpovedá za zneužitie hesla. Ak máte podozrenie, že niečo nie je v poriadku, napíšte prevádzkovateľovi a ten vec dorieši.
Založením konta na fóre NEBUDE vyhodnocované ani analyzované vaše správanie. Ak ste si to však rozmysleli a nechcete byť naďalej registrovaní, môžete registráciu vo svojom konte ihneď a nevratne vymazať. Fórum si môžete prezerať kedykoľvek aj ako neregistrovaný návštevník. Alebo sa môžete registrovať plne anonymne s anonymnou e-mailovou adresou. 

4 TRETIE STRANY

Počas spracovania objednávky a plnenia kúpnej zmluvy budú údaje poskytnuté aj tretím stranám ako dopravcom, kuriérom, bankám a účtovníkom. Osobné údaje kupujúceho sú spracovávané, len za účelom plnenia zmluvy a na nevyhnutný čas. Aktuálny zoznam tretích strán:

  • Webglobe – Yegon, s. r. o., IČO36306444, DIČ2020114987, IČ DPHSK2020114987 podľa §4, Stará Prievozská 2, 821 09 Bratislava, Dátum vzniku 15. januára 1999, Zapísaná na Bratislava I, odd. Sro, vl.č.59027/B – zabezpečujú webhosting a prevádzku webu.
  • ComGate s r. o., Nádražná 1958, 900 28 Ivanka pri Dunaji, Slovensko. IČ: 44465009, IČ DPH: SK2022721525, Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri oddiel Sro, vložka 55471/B., Okresný súd Bratislava 1 – zabezpečujú balenie a expedíciu zásielok.
  • DHL Parcel Slovensko spol. s r.o., Na pántoch 18 831 06 Bratislava-Rača, IČ: 47927682, IČ DPH: SK2024147400, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sro vložka 100759/B – zabezpečí prepravu.
  • superfaktura.sk, s.r.o., Pri Suchom mlyne 6, 811 04 Bratislava, IČO: 46655034, Č DPH: SK2023513470, Spoločnosť zapísaná v OR Okresného súdu Bratislava 1, oddiel:Sro, vložka číslo: 81403/B – zabezpečujú fakturáciu.
  • GRAMAT, s.r.o., Obilná 42A 900 27 Bernolákovo, IČO: 35889349, DIČ: 2021837037, IČ DPH: SK2021837037 (§4).
    Spoločnosť bola založená zakladateľskou listinou spísanou vo forme notárskej zápisnice č. N 249/2004, Nz 3374/2004 zo dňa 21.4.2004 v zmysle § 57, 105 nasl. Obchodného zákonníka. – Zabezpečujú účtovnícke služby.

5 OSOBY MLADŠIE AKO  18 ROKOV

Prevádzkovateľ v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby zákonne, ak dotknutá osoba dovŕšila 16 rokov veku. Stránky Mira Veselého nie sú určené osobám mladším ako 18 rokov.

Prevádzkovateľ nespracováva osobné údaje osôb mladších ako 18 rokov. Pri registrácii prevádzkovateľ žiada čestné prehlásenie kupujúceho o tom, že má viac, ako 18 rokov.

6 DOBA SPRACÚVANIA

Kupujúci súhlasí so spracovaním osobných údajov odo dňa udelenia v zmysle týchto podmienok až po dobu 10 rokov pri splnení účelu plnenia zo zmluvy.

7 PRENOS DO TRETEJ KRAJINY

Prevádzkovateľ nepoužíva prenos osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie vrátane identifikácie krajiny alebo medzinárodnej organizácie.

8 AUTOMATIZOVANÉ PROFILOVANIE

Prevádzkovateľ spracúva OÚ v listinnej a v elektronickej podobe. Prevádzkovateľ nevyužíva  automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania.

Počas návštevy internetovej sa vykonáva základný zber základných štatistických údajov použitím meracieho kódu Google Analytics.

9 IP ADRESA 

IP adresy nespracovávame a neuchovávame

10 BEZPEČNY PRENOS ÚDAJOV

Vaše osobné údaje sú bezpečne prenášané vďaka šifrovaniu. Využívame na to aj SSL (Secure Socket Layer). Vďaka tomu sa môžete spoľahnúť na bezpečnú komunikáciu medzi vaším prehliadačom a serverom www.mirovesely.sk. Všetko čo na tomto webe robíte je zašifrované a nikto nemôže „odpočúvať“ aké údaje ste na web odoslali.

Osobné údaje v našich systémoch ako i internetová stránka sú zabezpečené  primeranými technickými a organizačnými opatreniami proti strate, zničeniu, zmene a ďalšiemu šíreniu údajov prostredníctvom neoprávnených osôb. Systémy sú chránené heslami.

11 PRÁVA DOTKNUTEJ OSOBY (kupujúceho)

Kupujúci má právo v zmysle GDPR na (I) právo na opravu, (II) právo na výmaz, (III) právo na prenosnosť údajov, (IV) právo namietať, (V) odvolanie súhlasu, (VI) právo na prístup k informáciám.

  • Právo na opravu. Kupujúci má právo, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa týkajú jeho osoby a doplnenie neúplných osobných údajov.
  • Právo na výmaz. Kupujúci má právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu vymazal osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Prevádzkovateľ je povinný bez zbytočného odkladu vymazať tieto osobné údaje, ak je splnený niektorý z týchto dôvodov:
  1. osobné údaje už nie sú potrebné na účel, na ktorý sa získal alebo spracúval,
  2. dotknutá osoba odvolá súhlas na spracovanie osobné údaje aspoň na 1 konkrétny účel alebo dotknutá osoba odvolá súhlas na spracovanie osobných údajov aspoň na 1 konkrétny účel, súhlas je neplatný, ak jeho poskytnutie vylučuje osobitný predpis,
  3. dotknutá osoba namieta spracúvanie OÚ a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie OÚ alebo dotknutá osoba namieta spracúvanie OÚ,
  4. OÚ sa spracúvajú nezákonne,
  5. je dôvodom pre výmaz splnenie povinnosti podľa tohto zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo
  6. sa OÚ získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti
  7. dotknutá osoba má menej ako 16 rokov.

Ak prevádzkovateľ zverejnil osobné údaje je povinný ich vymazať, je zároveň povinný prijať primerané bezpečnostné opatrenia vrátane technických opatrení so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na ich vykonanie, za účelom informovania ostatných prevádzkovateľov, ktorí spracúvajú OÚ dotknutej osoby o jej žiadosti, aby títo prevádzkovatelia vymazali odkazy na jej OÚ a ich kópie alebo odpisy.

12 Právo na prenosnosť údajov.

Kupujúci má právo získať OÚ, ktoré sa jej týkajú a ktoré poskytla prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto OÚ ďalšiemu prevádzkovateľovi – predajcovi, ak je to technicky možné a ak:

  • sa OÚ spracúvajú na základe súhlasu dotknutej osoby, na základe zmluvy a na základe súhlasu dotknutej osoby, ktorý je neplatný ak jeho poskytnutie vylučuje osobitný predpis,
  • spracúvanie OÚ sa vykonáva automatizovanými prostriedkami.

13 Právo namietať

Kupujúci má právo namietať spracúvanie OÚ, ktoré sa jej týkajú, na účel priameho marketingu vrátane profilovania v rozsahu profilovania v rozsahu, v akom súvisí s  priamym marketingom, prevádzkovateľ je povinný dotknutú osobu výslovne upozorniť na jej práva najneskôr pri prvej komunikácii s ňou, pričom informácia o tomto práve musí byť uvedená  jasne a oddelene od akýchkoľvek iných informácií. Kupujúci svoje právo namietať môže uplatňovať automatizovanými prostriedkami s použitím technických špecifikácií.

14 Odvolanie súhlasu

Kupujúci má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním; pred poskytnutím súhlasu musí byť kupujúci o tejto skutočnosti informovaný. Kupujúci môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom, akým súhlas udelil.

15 Právo na prístup k informáciám.

Kupujúci  má právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú OÚ, ktoré sa jej týkajú. Ak prevádzkovateľ takéto OÚ spracúva, kupujúci má právo získať prístup k týmto OÚ a informácie o:

  • účele spracúvania OÚ,
  • kategórii spracúvaných OÚ – v našom prípade, sú to bežné OÚ, prevádzkovateľ nespracováva osobitnú kategóriu OÚ.
  • identifikácii príjemcu alebo o kategórii príjemcu, ktorému boli alebo majú byť OÚ poskytnuté, najmä o príjemcovi v tretej krajine alebo o medzinárodnej organizácii, ak je to možné,
  • dobe uchovávania OÚ; ak to nie je možné, informáciu o kritériách jej určenia,
  • práve požadovať od prevádzkovateľa opravu OÚ týkajúcich sa kupujúceho, ich vymazanie alebo obmedzenie ich spracúvania, alebo o práve namietať spracúvanie OÚ,
  • práve podať návrh na začatie konania,
  • zdroji OÚ, ak sa osobné údaje nezískali od kupujúceho,
  • existencii automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania v týchto prípadoch poskytne prevádzkovateľ kupujúcemu informácie najmä o použitom postupe, ako aj o význame a predpokladaných dôsledkoch takéhoto spracúvania OÚ pre kupujúceho.

Prevádzkovateľ, je povinný poskytnúť na základe tejto žiadosť informácie do 30 dní od doručenia tejto žiadosti. Túto lehotu môže prevádzkovateľ predĺžiť o ďalších 60 dní, o odklade vás budeme informovať.

Za opakované poskytnutie OÚ, o ktoré kupujúci požiada, môže prevádzkovateľ účtovať primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom. Prevádzkovateľ je povinný poskytnúť OÚ kupujúceho spôsobom akým požiadal alebo podľa jeho požiadavky.

Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo kupujúceho verifikovať, a zistiť, či ide o konkrétneho kupujúceho. Verifikácia spočíva, v poskytnutí dodatočných informácií napr. prostredníctvom kontrolných otázok. Verifikácia je dôležitá z hľadiska poskytnutia informácií o OÚ, ktoré prevádzkovateľ spracúva ochrany osobných údajov.

16 Právo podať návrh na začatie konania kupujúcim.

Kupujúci môže podať návrh na začatie konania v zmysle § 100 Zákona, ak je priamo dotknutý na svojich právach, návrh musí obsahovať  kto ho podáva, proti komu návrh smeruje s predmetom návrhu s označením práv, ktoré mali byť pri spracúvaní osobných údajov porušené, dôkazy.

Vzor návrhu bude zverejnený na webovom sídle Úradu na ochranu osobných údajov, Hraničná 12, 820 02 Bratislava.  Úrad posúdi podnet do 30 dní, rozhodne do 90 dní alebo lehotu môže primerane predĺžiť.

17 COOKIES

12.1 V súlade s § 55 ods. 5 zákona NRSR č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov si Vás dovoľujeme informovať o používaní cookies a upriamiť Vašu pozornosť na možnosť zmeny nastavenia svojho internetového prehliadača pre prípad, že vám aktuálne nastavenie využívania cookies nevyhovuje. Tieto zásady obsahujú informácie o tom, ako prevádzkovateľ používa súbory cookie a podobné technológie (ďalej len „cookies“).

17.2 Čo sú cookies?

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do internetového prehliadača odosielané pri návšteve webových stránok a ukladané do vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet). Súbory cookies sa ukladajú do priečinka pre súbory vášho prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a hodnotu. Pri ďalšej návšteve stránky webový prehliadač znovu načíta súbory cookies a tieto informácie odošle späť webovej stránke, ktorá pôvodne cookies vytvorila. Súbory „cookies“, ktoré používame, nepoškodzujú váš počítač.

17.3 Druhy cookies.

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Na stránke www.mirovesely.sk môžu byť použité dočasné a trvalé cookies. Na našich webových stránkach používame niekoľko typov cookies.

  • Základné súbory cookies – Tieto súbory cookies tvoria základ pre prevádzku našich webových stránok a umožňujú používanie základných funkcií, akými sú napríklad predvyplnenie formulárov. Bez týchto cookies nemôžeme poskytovať služby, ktoré tvoria základ našich stránok. Pokiaľ tieto cookies zakážete, na e-shope sa nebude dať nakupovať. Môžete však čítať obsah stránok bez obmedzení.
  • Prevádzkové súbory cookies – Pomocou prevádzkových cookies zhromažďujeme štatistické informácie o tom, ako používate naše webové stránky. Tieto technické informácie nám napr. povedia, na ktoré časti webovej stránky ste klikli, ktorú stránku ste navštívili naposledy a pod. Tieto cookies nám slúžia na analýzu a vylepšovanie našich webových stránok z hľadiska obsahu, výkonu a dizajnu. Pokiaľ tieto cookies zakážete, nebude to mať vplyv na fungovanie stránok.
  • Súbory cookies tretích strán – Na stránkach www.mirovesely.sk sú prepojenia a integrovaný obsah z iných webových stránok. Preto môžu byť počas používania našich webových stránok vytvorené súbory cookies, ktoré nepodliehajú kontrole www.mirovesely.sk. Ide napríklad o prípad, ak prezeraná webová stránka používa nástroj na analýzu alebo marketingovú automatizáciu od tretej strany (napríklad nástroje spoločností Google) alebo zobrazuje obsah webových stránok tretej strany, napr. YouTube alebo Facebook. To má za následok prijatie súborov cookie od týchto služieb tretích strán. www.mirovesely.sk nemôže mať kontrolu nad ukladaním ani prístup k týmto súborom cookie. Ak chcete vedieť, ako tieto tretie strany používajú súbory cookie, prečítajte sú zásady ochrany súkromia a zásady používania súborov cookie týchto služieb.

17.4 Nechcem využívať cookies, ako to zmeniť ?

Cookies, ktoré sa už desiatky rokov na všetkých webstránkach internetu štandardne používajú, si môžete nastaviť vo svojom webovom prehliadači. Väčšina internetových prehliadačov je pôvodne nastavená na automatické akceptovanie cookies. Toto nastavenie môžete zmeniť zablokovaním cookies alebo upozornením v prípade, že sa majú cookies poslať do vášho zariadenia.

Inštrukcie na zmenu cookies nájdete v nastaveniach každého prehliadača. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k stránkam (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť vašim preferenciám cookies.

Cookies  môžete v prehliadači vymazať jednotlivo alebo všetky naraz a to buď priamo (ak vie kde sú uložené) alebo pomocou prehliadača.

18 MÁTE OTÁZKY ?

V prípade, akýchkoľvek otázok alebo pripomienok týkajúcich sa spracovania osobných údajov, nás môžete kontaktovať, radi Vám zodpoviem Vaše otázky. Miroslav Veselý – MIREX, Račianska 1506/19, 83102 Bratislava-Nové Mesto, IČO: 36915769, DIČ: 1040361718, Telefón: +421910368555, e-mail: mv@mix.sk, www.mirovesely.sk

19 ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA

Tieto informácie nadobúdajú platnosť a účinnosť dňom 25. 5. 2018. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo tieto podmienky zmeniť v prípade zmeny spracúvania OÚ v spoločnosti a v prípade legislatívnej zmeny.